Program & Registration
Program

The SIMMAN 2020 (Simulation Workshop for Ship Maneuvering) will be held in Songdo, Incheon, Korea on 6-8 April 2020 and hosted by KRISO. The objective of the workshop is the assessment of current simulation methods for ship maneuvering to aid code development, establish best practices and guide industry and will be the latest of the series of workshops, i.e. SIMMAN 2008 and 2014 held at FORCE, Copenhagen Denmark.

The workshop organizers welcome broad participation from the ship manoeuvring simulation community. Submitters are required to attend the workshop and represent their submissions. Interested participants are encouraged to fill out the Interested Persons form accessed on the website’s Registration menu. This form needs to be filled out to get access to the captive data sets. Final registration for the workshop must be done on the website.

The venue is the Central Park Hotel Songdo (http://www.centralparkhotel.co.kr/en-sdHotel/)

The schedule for the workshop is provided in Table 1.

TABLE 1: Workshop schedule
Feb 2019 - 3rd Announcement
- Website released
- Data available
31.May 2020 Submission of data and questionnaire
30.Jun 2020 Submission of papers and posters
Fall 2020 Workshop. The exact dates are decided in early June.

The program will cover assessment of the experimental data, assessment of the prediction capability and open discussion for captive tests, free running tests and manoeuvring in waves on Monday, Tuesday and Wednesday morning, respectively.
The steering committee looks forward to your participation and welcoming you to SIMMAN 2020.

3rd Call SIMMAN 2020

The program and list of Chairman of Session are provided as follows.

DAY 0 DAY 1 DAY 2 DAY 3
Arrival Workshop Workshop Workshop
8:00 - 8:30
Registration
 
Chairmen meeting
8:30 - 9:00 Session 0: Opening
welcome, purpose, overview
9:00 - 9:30 Session 1: Assessment Model Tests (Captive, Calm water)
1 hour
Session 4: Assessment Model Tests (Trajectories, Calm water)
1 hour
Session 7: Assessment Model Tests (Trajectories, Waves)
0.5 hour
9:30 - 10:00 Session 8: Assesment Trajectories (Deep, Waves)
1 hour
10:00 - 10:30 Coffee break Coffee break
10:30 - 11:00 Session 2: Assessment Captive Tests (Deep, Calm water)
1.5 hour
Session 5: Assesment Trajectories (Deep, Calm water)
1.5 hour
Coffee break
11:00 - 11:30 Discussion - Trajectories in waves
0.5 hour
11:30 - 12:00 Session 9: Conclusion
Discussion Overall Workshop & Adjourn

1 hour
12:00 - 12:30 Lunch Lunch
12:30 - 13:00 Lunch
13:00 - 13:30 Posters Posters
13:30 - 14:00 Session 2: Assessment Captive Tests (Deep, Calm water)
0.5 hour
Session 5: Assesment Trajectories (Deep, Calm water)
0.5 hour
Organizers close out
Including presenters
14:00 - 14:30 Discussion - Captive Tests (Deep)
0.5 hour
Discussion - Trajectories (Deep)
0.5 hour
14:30 - 15:00 Session 3: Assessment Captive Tests (Shallow, Calm water)
0.75 hour
Session 6: Assessment Trajectories (Shallow, Calm water)
0.75 hour
15:00 - 15:30
Discussion - Captive Tests (Shallow) Discussion - Trajectories (Shallow)
15:30 - 16:00 Coffee break Coffee break
16:00 - 16:30 Arrival and registration Overall Discussion - Captive Tests
1 hour
Overall Discussion - Trajectories
1 hour
16:30 - 17:00
17:00 - 17:30 Posters Posters
17:30 - 18:00
18:00 - 18:30 Official Dinner Departure non-organizers
18:30 - 19:00
19:00 ~ Sandwich and Coffee

Chairman of Session

Welcome EFD Cap Cap Deep Cap Shal EFD Traj Traj Deep Traj Shal EFD Wave Wave Concl.
Session 0 Session 1 Session 2 Session 3 Session 4 Session 5 Session 6 Session 7 Session 8 Session 9
Yeon-Gyu Kim Yeon-Gyu Kim
Hyunse Yoon
Hyun-Kyu Yoon
Fred Stern Fred Stern
Frans Quadvlieg Frans Quadvlieg
Guillaume Delefortrie
Hironori Yasukawa
co-chair co-chair co-chair co-chair co-chair co-chair co-chair co-chair
secretary secretary secretary secretary secretary secretary secretary secretary secretary secretary


(34103) (171 Jang-dong) 32 1312beon-gil, Yuseong-daero, Yuseong-gu, Daejeon, KOREA
TEL: +82-42-866-3642 / FAX: +82-42-866-3429 / E-mail: simman2019host@gmail.com Copyright © SIMMAN2020 All rights reserved.